Tygpåsar med tryck är en av de mest sålda profilprodukterna, mycket tack vare sitt billiga pris, tydliga ytor för reklamtryck samt enkelheten i att dela ut dem. Varumärket på en tygpåse har potentialen att exponeras tusentals gånger under sin livslängd, det är en rätt bra ROI (Return On Investment) för den låga peng den kostar, eller hur?

För att välja vilken tygpåse med tryck man ska köpa kan det vara en bra idé att gå in på en hemsida som säljer det och kolla in deras sortiment. Ett av marknadens största utbud av tygpåsar med tryck finner ni på tsreklam.se. Där hittar ni allt och lite till som ni kan tänkas vara ute efter!

82 - Hur designa den ultimata tygpåsen med tryck?

Men hur designar man den ultimata trycket på tygpåsen? Det är inget avancerat projekt, men det finns några saker man bör tänka på för att få ut maximalt av sin investering.

  1. Tänk ut om påsen ska vara en allmän påse som ni har i lager och ska dela ut i olika sammanhang. Då kan det vara bra att köra ett standard logotryck med eventuellt någon slogan eller liknande. Håll det enkelt så går ert budskap fram tydligt och klart!
  2. Ska påsen delas ut på ett specifikt event eller liknande sammankomst kan det vara bra att göra den unik för just det tillfället. Kanske är det en lansering av någon ny produkt eller en kampanj ni vill lyfta fram? Kom dock ihåg att välja ett tryck som folk kan tänka sig att bära med sig under en längre period, ni vill inte att tygpåsen ska slängas efteråt för att trycket är för specifikt.
  3. Försök att hålla ner antalet tryckfärger om det går utan att förta något från motivet. Då blir tygpåsen oftast starkare i sitt uttryck, er kostnad för tryck går också ner rejält och ni kan trycka fler påsar eller spara in en slant.
  4. Be er leverantör av tygpåsar att ordna en digital bildskiss av tygkasse och tryck innan produktion så att ni ser exakt hur slutresultatet blir. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och då är det bra att kunna korrigera innan produktion så man slipper slösa pengar på kassar man inte är helt nöjd med.
  5. Anpassa tryckets storlek så att det ser snyggt ut på kassen, varken för stort eller för litet, utan en lagom storlek centrerat på kassen brukar bli bäst. Detta är naturligtvis lite relativt för vilket tryck och tygpåse man ska ha, så återigen är det bra att be er leverantör om en digital bildskiss innan produktion.

81 - Hur designa den ultimata tygpåsen med tryck?

Tygpåsar är speciellt stora inom musikbranschen och organisationer som arbetar för en bra sak, många band och förlag trycker upp sina egna kassar. Till exempel gick det att köpa en Amy Winehouse Trouble tygpåse med tryck till fördel för Amy ­Winehouse Foundation som arbetar mot alkohol, droger och ätstörningar. Läs mer om Amy Winehouses Tygpåse på aftonbladet.

Med en tygpåse kan man på ett snyggt och enkelt sätt visa en tillhörighet, kanske har man ett band eller organisation man tycker extra mycket om? Då kan man demonstrerar det med en tygkasse med tryck!