Börjar det bli dags för studentskylt till studenten? Då är det några saker att tänka på, speciellt när det kommer till bildvalet!

Det klassiska är att ta en lite halvt pinsam bild från barndomen av sin student. Kanske har ni någon där studenten har glass i halva ansiktet?

Eller sitter naken på pottan?

Det finns förmodligen en hel drös med fina alternativ 🙂

Oftast finns ju dessa bilder dock på klassiska fotografier och inte digitalt! Hur gör man då för att den ska bli i bra kvalité när man trycker upp dem på en stor skylt?

Det absolut bästa är om ni har tillgång till en scanner som kan scanna i högupplöst kvalité. Då blir resultatet som bäst.

Alternativt ta en bild av fotografiet med er mobilkamera, oftast är den i så pass bra upplösning att de går att förstora upp på skylten i fullt ok kvalité.

Även om det är bra att kvalitén är så pass högupplöst som möjligt så behöver inte skylten vara knivskarp. De flesta kommer se den på håll och då funkar det oftast med endast ”ok” upplösning!

När bild är vald och fotograferad/scannad så ni har den på fil är det dags att beställa skylten!

Lättast är att beställa studentskylten via internet, då går det smidigt på endast några få minuter, ni laddar helt enkelt upp bild, väljer namn och skriver i klass och trycker sedan på beställ! Kolla till exempel in https://studentskyltar.se/

Så kommer studentplakatet efter några dagar med posten redo inför examensdagen!